Hippolytos

– den evige tragedie

Kong Theseus søn Hippolytos krænker kærlighedsgudinden Afrodite. Lidenskabeligt dyrker han hestesport og livet i den frie natur, men foragter kvindeligt selskab – bortset fra samværet med jagtgudinden Artemis, kærlighedsgudindens kyske rival.

Afrodite har derfor lagt en hævnplan: Hun indgyder Faidra, Hippolytos’ unge stedmor, en uimodståelig lidenskab for stedsønnen. Dermed fremprovokeres en katastrofal konflikt, der uundgåeligt vil føre til Hippolytos’ død – men også rive Faidra og Theseus med i hans fald. Tragedien fremstiller således mennesker som brikker i gudernes spil, men ulykkerne opleves af dem selv og af os som forårsaget af deres egen svaghed og ufuldkommenhed.

Siden førsteopførelsen i Athen år 428 fvt. har HIPPOLYTOS været højt værdsat, og dens almengyldige fabel er blevet bearbejdet i talrive dramatiske værker helt op til i dag. Teaterselskabet opfører tragedien med musik fra Jean-Philippe Rameaus opera “Hippolyte et Aricie” fra 1733 og i spillestil og kostumering svarende hertil.

– Besøg os på f Copyright © 2024 teaterselskabet.dk – Design: werk.dk